Eerste weekje in Port Alfred - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lyzette Kappelhof - WaarBenJij.nu Eerste weekje in Port Alfred - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lyzette Kappelhof - WaarBenJij.nu

Eerste weekje in Port Alfred

Door: Lyzette

Blijf op de hoogte en volg Lyzette

27 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Zondagavond was ik aangekomen in Port Alfred. We slapen met 9 meiden in een huis, en dan per twee in een kamer. 5 Duitse meiden en 4 nederlandse, we doen ook lang niet allemaal de hotelschool, maar ook toerisme en er komen er twee van de stenden school uit Emmen. Ik slaap samen met een meisje in de kamer die ik kon van praktijk lopen. We hebben een eigen badkamer met ze tweetjes. Het huis is maar 2 minuten lopen van school en 5 minuten naar het strand en de kroeg. De supermarkt en andere winkeltjes zijn een enorme bult op en zijn wel een stukje verder. Verder zitten we tijdens de lessen natuurlijk gemengd met zuid afrikanen. De school is alleen echt ontzettend klein, er zijn ook maar zes lokalen. Van tweedejaarsstudenten is de verhouding zuid afrikanen en mensen vanuit Nederland is ongeveer fifty-fifty. (30-30)Verder zijn er dus ook nog derdejaars, interne en van andere opleidingen. Er wordt ook echt gemengd samen gewerkt en het is echt heel leuk om met andere in de klas te zitten die alles heel anders gewend zijn. We zijn wel echt heel veel op school. Ontbijt, lunch en diner zijn namelijk op school en ook internet is alleen op school. In het huis hebben we een hele mooie keuken met oven en magnetron ed, maar helaas hebben we helemaal geen keukenspullen als glazen, pannen en borden. Het is ook erg grappig dat bijna iedereen met elkaar om gaat. Er zijn bijna elke avond feesten en we gaan ook heel veel stappen. Het uitgaan hier begint veel eerder en de kroegen gaan veel eerder dicht. Dat is eigenlijk wel erg lekker want we zijn s morgens gewoon vroeg wakker. Verder hebben we deze eerste week een introductie week gehad, waarbij we verschillende lessen over hygiene, apartheid, hiv ed hebben gehad. Er was ook een informatie markt waar bedrijfen op school kwamen om informatie te geven wat er hier rond port alfred allemaal te doen is. We hebben ook een township toer gehad, en daar hebben we s avonds ook gegeten ( schapenhoofd! ). De kinderen daar pakte je bij de hand en gingen op je schoot zitten en wilden heel graag op de foto, echt heel schattig! Ik was al op township toer geweest maar ook nu vond ik weer dat er echt wel verbetering in de huisjes komen. Er zijn ook genoeg mensen daar die wel een huis buiten de townships kunnen veroorloven maar dat ze liever in de townships wonen vanwege gezelligheid ed. De eerste paar dagen was het weer minder, was er veel bewolking en regen, maar de laatste paar dagen is het heerlijk, zijn we veel op het strand geweest! Ik heb me ook samen met nog 4 andere meiden aangemeld bij de pilates. We hebben dat deze week 2 keer gedaan, echt een leuke sport, en vanaf volgende week gaan we dat 3 keer per week doen. Het is hier niet erg veilig in port alfred. Vooral in het gedeelte waar wij zitten wordt erg veel gestolen omdat ze weten dat hier studenten zitten. Op ons huis hebben we een alarm systeem en s avonds van 6 tot smorgens 6 uur hebben we een beveiliger bij ons huis. Iedereen zit in verschillende soorten huizen. Er is een grote groep dat zit in een verlaten hotel. Een heel eng hotel, waar het muf ruikt en waar ze met ze 2en op een kamer zitten en verder geen woonkamer oid hebben of koelkast. Het is erg oud en verlaten en alles laat los, is kapot en ik ben blij dat ik daar niet slaap! Zij hebben overdag 1 beveiliger en s nachts 3! Verder is er ook een huis die echt alles heeft, een wasmachine, waterkoker, bbq, terras en noem maar op. Andere hebben een zwembad, andere zitten bij het strand. Het verschilt ook heel erg hoe je het getroffen hebt, en hoe dicht je bij school zit. Vind het erg lekker dat het zo dicht bij school is en het zijn ook leuke meiden waar ik mee woon. Er is van de week iemand die van tussen het hotel en school wat echt maar 5 minuten lopen is s morgens overvallen. De jongen was afrikaans maar was alleen. Hij heeft toen teruggeslagen en er was niets gestolen en ze hebben de overvaller opgepakt. Ook is er bij ons iemand in huis geweest die beweerde dat hij van de beveiliging was en die allerlei vragen vroeg. Het is hier dus oppassen maar dat doen we daarom ook, lopen ook niet alleen, en al helemaal niet na het stappen. Dit weekend blijven we in Port Alfred, en we gaan volgend weekend waarschijnlijk wel ergens heen. Foto’s komen!

• 28 Februari 2010 - 11:49

(Oom) Peter Kroezen:

Een lang verslag, maar je had ook veel te vertellen. Fijn dat je in een huis met leuke mensen woont en lekker dicht bij school. Ik hoop dat je een mooie tijd zult hebben in Port Alfred.

• 02 Maart 2010 - 17:01

Peter:

Hoi Lyzz,

Leuk dat het allemaal zo bevalt. Ik lees met veel plezier steeds je verhaaltjes. Doe je wel een beetje voorzichtig daar met al die overvallen enzo. Nooit alleen ergens naartoe gaan he. Het lijkt me echt een hele ervaring om dat allemaal mee te maken. Heel veel plezier nog en goed je best doen he:P

XXX je favoriete broer.

• 03 Maart 2010 - 19:06

Johan:

Hey Lyz,
    Nu begint het echte werk. Lange dagen op school. Goed om te horen dat het goed kunt vinden met iedereen! Idd, doe wel voorzichtig!

XXX je andere, iets minder favoriete, broer ;)

• 06 Maart 2010 - 13:37

Laura:

Heeey lizz!

Ja wij hadden ook altijd zo'n bewaker voor de deur hoor...maar die sliep altijd haha:P overal zag je dan van die slapende bewakers voor elk huis, bij jullie ook?? Ik ben nu weer thuis brrrr echt koud! Maar wel weer heel leuk iedereen weer te zien...gisteren was mijn feestje, je moeder kwam ook nog ff langs:) Veel plezier nog he!

XXXXLauraa

• 07 Maart 2010 - 13:35

(tante) Tineke :

hoi lyzette, je verhalen weer gelezen na 2 weken weg.je hebt al veel meegemaakt en gezien zeg. leuke foto's ook.wat lekker dat je met nog meer ned meiden zit en dat de sfeer goed is.hoop dat je een goede tijd hebt en dat je er veel van opsteekt. succes!