Surfen in J' bay! - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lyzette Kappelhof - WaarBenJij.nu Surfen in J' bay! - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lyzette Kappelhof - WaarBenJij.nu

Surfen in J' bay!

Door: Lyzette

Blijf op de hoogte en volg Lyzette

08 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Afgelopen week was een druk weekje op school. Hebben door de weeks daardoor niet zo veel buiten school kunnen ondernemen. Vanuit school zijn we vrijdag middag met de tweede en derdejaars grand tour studenten gaan varen. Het leek een beetje op een nederlandse schuit met een dakje erboven op. We voeren naar een soort van eilandje waar we gingen zwemmen en barbequen, was erg gezellig. Nadat we vrijdag terug kwamen hebben we snel onze koffer gepakt want we gingen het weekend naar Jeffreysbay. Zelf gingen we met ze 8e in 2 auto’s. Verder waren er nog 4 auto’s die vertrokken vanuit Port Alfred naar Jeffreysbay waarvan 3 auto’s in het zelfde hostel als ons zaten. Sommige vertrokken ook vrijdag andere vertrokken zaterdagmorgen vroeg. Jeffreysbay is zo een 3 uur rijden vanuit Port Alfred en om een uur of 11 kwamen we aan. Ik was dat ik samen met mn moeder reisde ook in Jeffreysbay geweest waar ik toen had paardgereden. Dit keer zaten we in een ander hostel en gingen we speciaal voor het surfen heen. Zaterdagmorgen hadden we onze eerste surfles van 2,5 uur. Het was erg lastig en moeilijk maar het was wel leuk om te doen. De eerste les ging het niet echt goed. Zaterdag middag gingen we nog shoppen daar. Zaterdagavond was onze chauffeur erg ziek geworden en was mijn kamergenootje tijdens zwemmen met haar hoofd op een rotsblok gekomen. Zondagmorgen was de tweede les en toen ging het een stuk beter, heb een aantal keren erop kunnen staan. Na de tweede les was het surfen dan ook geweldig, haha. Was wel zwaar heb ook aardig wat spierpijn. We waren zelf met een grote groep en met andere erbij was onze groep wel erg groot, wat zeker een nadeel is. Ook dit keer in Jeffreysbay waren er weer heel veel dolfijnen, en dat is zo gaaf om te zien wanneer je zelf ook in het water aan het surfen bent. Verder waren de lessen ontzettend handig en heb ik na de les van zondag een tweedehands surfbord gekocht en een wetsuit. Verder had uit onze auto nog een meisje een nieuwe gekocht en verder van de auto’s eigenlijk niemand. Vanmiddag ga ik het hier in Port Alfred proberen, ben erg benieuwd! Zondagmiddag reden we terug en met het avond eten kwamen we weer in Port Alfred aan.

nog even een update :
even een reactie op de reactie van laura. Ja onze beveiliger slaapt ook altijd, hij probeert het te voorkomen door zijn walkie talkie op max te zetten maar hij zit op een stoel precies voor ons raam. Zelf slaapt hij er door heen maar mij houdt hij wakker :S en het alarm systeem klopt ook van geen kanten. achja:p het is afrika he:P

en aan ma:
ook weer hele groepen dolfijnen idd. en in port alfred zijn er niet zo veel rotsen en ik zal voorzichtig doen:P;)

• 08 Maart 2010 - 15:20

Ans:

Hoi Lyzz
    Leuk dat je nu wel tussen de dolfijnen gezwommen/ gesurfd hebt. Waren het er weer 200?
    Ga je wel samen met anderen surfen, want alleen lijkt mij niet zo veilig?
    Liggen er in Port Alfred ook zoveel stenen/ rotsen in het water?
    Liefs van Ans

• 10 Maart 2010 - 14:50

Jos:

He Lyz
    Ik lees aan je stukjes dat je je goed vermaakt daar aan de overkant.
    Geen last van Haaien tijdens het surfen?
    We missen je wel een beetje, vooral ook dat lekkers wat je wel eens klaarmaakt
    Zorg dat je daar nog een leuke tijd hebt en blijf die leuke stukjes schrijven.
    Vandaag was het broertje van Nanda nog geslaagd voor zijn CE. Lyzet veel plezier en de groetjes van mij.

• 10 Maart 2010 - 19:45

Elize Dubbeld:

Hallo Lyzette ik ben een collega van je vader.
    Je vader heeft me deze site van jou gegeven.
    Wat vind ik dit tof dat je dit allemaal onderneemt klasse hoor.
    Je doet heel veel levenservaring hiermee op he en je komt jezelf best wel tegen denk ik.
    Wat doe je allemaal onwijze leuke dingen echt toppie.
    Als ik nog zo jong was als jij zou ik dit ook nu gedaan hebben.Maar je als je 52 bent doe je het niet zo snel meer.
    Geniet er nog lekker van deze 44 dagen en misschien tot ziens een keertje
    gr elize dubbeld

• 10 Maart 2010 - 19:46

Annie Jong:

Hallo Lyzette Ik heb net al je verslagen gelezen. Misschien wel een beetje laat. Jullie hebben wel veel gezien en beleefd. Van het weekend zullen we je pa en ma spreken en dan zullen we nog wel meer verhalen horen.Uit je verhalen begrijp ik dat het vakantie gevoel groter is dan het lessen volgen want daar lees ik nog niet zo veel over.Nou geniet er maar van en wees voorzichtig.Groetjes Annie en Jan

• 10 Maart 2010 - 20:39

Tineke Kappelhof:

Hallo Lyzette
    Ik heb je reis verslagen gelezen,heel spannend wat je daar allemaal doet en ziet.
    We wensen je nog een hele fijne tijd daar en pas goed op jezelf

p.s. lekker zo'n bewaker
    Groetjes Tineke

• 13 Maart 2010 - 17:59

Nichtje Esmee:

Lieverd!

Wat fanatastich om al je verhalen te lezen en in het begin ook van je moeder:) Ben erg blij dat jullie de eerste twee weken samen zijn geweest zodat je goed aan Afrika kon wennen!

Sorry voor m'n late bericht maar computer was weken dood en op werk kon ik niet al je lange verhalen lezen! Dus nu doettie het weer:)

Geweldig om al die dieren te zien! En wat een schattig babystruisvogeltje. En wat fijn dat je leuke medebewoners hebt:)

Sucses met surfen!!
    En heel veel plezier.. Maar vergeet niet te leren tussen al die leuke activiteiten door!

liefs Esmee

• 14 Maart 2010 - 08:57

Johan:

Hey Lyz,

Stoer hoor, dat je aan het surfen bent. Straks ga je in Medemblik nog op (wind)surf les.
    Druk programma heb je! De tijd zal wel voorbij vliegen.

Gr je grootste broer