Het laatste weekendje reizen - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lyzette Kappelhof - WaarBenJij.nu Het laatste weekendje reizen - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lyzette Kappelhof - WaarBenJij.nu

Het laatste weekendje reizen

Door: Lyzette

Blijf op de hoogte en volg Lyzette

22 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Donderdagavond zijn we om een uur of 6 nog een keer naar het strand gegaan. Dat bleek een veel beter tijdstip te zijn om dolfijnen te bekijken. Wat waren er veel! En ze zwommen ook heel dichtbij, donderdagavond hebben we er minstens 200 gezien. Het paardrijden van vrijdagmorgen was gaaf! Eerst door bospaden en later over van die enorme zandheuvels die je aan de sahara doen denken. En toen kwamen we bij het strand aan. In galop en later in draf door het water, dat gaf best wel een kick eerlijk gezegt! Voor mijn verjaardag had ik van mirelle een paardrijles gekregen, dat kwam heel goed van pas, scheelde een heleboel, bedankt mirel! Volgende dag dan ook de nodige spierpijn gehad in mijn rug. Vrijdagavond gingen we naar Port Elizabeth. De hostels die we tot dan toe gehad hadden waren echt wel leuk, gezellig en huiselijk. Onze laatste was helaas iets minder. We hadden een beetje het idee dat het eerst best leuk was, de kamer zag er goed uit, maar dat het nu een beetje verwaarloosd is. De badkamerdeur kon niet dicht, de stoel had maar 3 poten, kauwgom tussen spijlen van bed, dat soort dingetjes. Verder waren ze daar wel aardig, maar ook de keuken en alles was gewoon een beetje vies. In Port Elizabeth was er niet zoveel te doen, we zaten wel weer dicht bij het strand, maar er zijn daar wijken waar je niet mag komen en het was ook beter om niet naar het centrum te gaan. Wat je van andere hoort over hoe gevaarlijk het is ed was echt niet de ervaring die ik had in Kaapstad. Bijna de helft was daar blank en ik had totaal geen onveilig gevoel bij Kaapstad. In Port Elizabeth was het wel een stukje anders, ik voelde me daar niet echt op mn gemak. Heel veel gebouwen verwaarsloosd en plekken waar het enorm stonk en overal afval. Maar op zich ook interessant om te weten hoe het dus op andere plekken is. Zondag hebben mijn moeder en ik afscheid genomen van elkaar op het vliegveld en mijn moeder is vandaag als het goed is weer in Nederland. Ik werd vanaf het vliegveld opgehaald door school en hiermee is ons gezamelijke reis afgelopen.

We hebben beide ontzettend genoten, heel veel gezien en gedaan en meegemaakt. Het is ook zeker een aanrader voor andere om dit land een bezoekje te brengen. Qua veiligheid verschilt het dus heel erg waar je bent, in Johannesburg schijnt het dan weer ontzettend gevaarlijk te zijn, maar Kaapstad valt reuze mee. Qua geld verschilt het eigenlijk ook enorm. Taxi’s zijn hier wel goedkoper dan in Nederland. In de supermarkt zijn sommige dingen en spotgoedkoop maar ook een heleboel dingen zijn eigenlijk gewoon even duur. Het weer was echt super, lekker warm, zeker verkleurd, helaas heeft het vandaag geregend, maar het is evengoed gewoon warm. Het volgende verslag zal gaan over hoe het hier op de campus is. Helaas is het internet hier op de campus erg traag en is er in het huisje helemaal geen internet. Ook hyves doet het hier jammer genoeg niet.

• 23 Februari 2010 - 12:51

Vera:

Hoi Lyzette en Ans,

Het enthousiasme spat van de verhalen en fot's af. Jullie hebben wel genoten zeg.
    Ans, gelukkig heb je nog een weekje vrij en kun je nog lekker nagenieten.
    Lyzette veel succes met je studie.
    Groetjes

• 23 Februari 2010 - 18:34

Ans:

Lieve Lyzz
    Ik hoop dat het nu wel lukt om een reactie te plaatsen, want gister hebben Johan en ik allebei een reactie geplaatst, maar het kwam er niet op.
    Ik ben blij dat je goed aangekomen bent op de campus.
    Mijn reis is ook goed verlopen en ik kwam in een schoon en opgeruimd huis.
    Wat hebben we een heerlijke vakantie samen gehad!!!!!!!!
    Ik hoop dat je nog een hele plezierige tijd in Afrika hebt, geniet ervan.
    Liefs Ans

• 24 Februari 2010 - 06:23

Laura:

Heeey Lizz!
    Wat een vette belevenissen, nu gaat jouw avontuur op de campus dan echt beginnen en mijn avontuur in Kenia dan echt eindigen...echt apart hoor! Je zal je moeder in het begin wel ff missen denk ik, maar dat komt goed hoor;) enne geniet vooral enorm van alles wat je meemaakt, want voor je het weet is het alweer voorbij en staat het vliegtuig alweer op je te wachten....maar dat is voor jou gelukkig nog lang niet zover dus... enjoy!
    XXXX

• 24 Februari 2010 - 09:14

Mirelle:

hmm.. vet raar mn berichtje kwam er niet op maja nu maar voor de derde keer:

haha top:P

nu sta je er alleen voor, succes met school en we miss you!!

kus

• 25 Februari 2010 - 18:34

Claudia Schouten:

Hi Lyzette,

Sprak vandaag je vader op de rijschool en informeerde naar je en hij vertelde mij over deze site! erg leuk om te lezen en gaaf zo samen die weken met je moeder saampjes!
    Wens je nog veel plezier en zal je via de site blijven volgen!

Groeten,
    Claudia