Port Elizabeth en addo olifantenpark - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lyzette Kappelhof - WaarBenJij.nu Port Elizabeth en addo olifantenpark - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Lyzette Kappelhof - WaarBenJij.nu

Port Elizabeth en addo olifantenpark

Door: Lyzette

Blijf op de hoogte en volg Lyzette

30 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Hallo iedereen,

Weer genoeg gebeurt en gedaan afgelopen twee weken. Vorig weekend hebben we met 5 meiden een auto gehuurd en zijn we naar Port Elizabeth gereden. Ik was daar ook met mn moeder geweest, maar dit was toch wel heel anders. Met auto is het zo veel gemakkelijker om overal te komen. We gingen vrijdagmiddag heen, de kaart per ongeluk vergeten. Gevolg dat we een heleboel van Port Elizabeth hebben gezien om het zo maar even te zeggen, niet alleen vrijdagavond maar ook het weekend zelf. Zaterdagmorgen hebben we eerst geshopt en daarna gepicknickt in een heel mooi park. S middags gingen we het centrum opzoeken, maar het meeste was dicht en het centrum was eigenlijk echt een beetje een ghetto. Sowieso is Port Elizabeth niet een mooie stad met vervallen gebouwen. Vrijdag en zaterdag avond gingen we naar de boardwalk, dat was een soort van promenade met casino, restaurantje, mini kermis en nog veel meer. Daar was een hele leuke cafe waar we vrijdag en zaterdag avond cocktails hebben gedronken. Zondag gingen we culturele dingen bezoeken. We zijn s morgens vroeg eerst naar een kerkdienst geweest, daarna gingen we op zoek naar een fort, en na een uur verdwalen gelukkig toch gevonden. Ook een memorial hebben we bezocht, maar om eerlijk te zijn hoef je daar niet heen om wat te zien van de stad, want er is niet zoveel. Zondagavond was er een feest bij de haven, was erg gezellig en daar kwamen we 3 huisgenootjes tegen en een aantal duitse medestudenten. Maandag hadden we ook vrij en reden s morgens weer terug naar port alfred.

Woensdag avond hadden we een midmodule braai. Het thema was gender switch en wanneer verkleed waren de drankjes gratis. In nederland zou het waarschijnlijk een grote flop zijn geweest, maar hier kan dat gewoon. Iedereen was zo leuk verkleed, mannen in jurken, staartjes in en handtasjes om. Meiden met shorts aan, stropdassen, borsthaar en sikjes. Ook de decaan en leraren waren hilarisch om te zien. Had ook nog nooit eerder een decaan ‘because I was high’ horen zingen tijdens karaoke.

Afgelopen weekend stond Addo olifanten park op het programma. Zatermorgen werd onze groep van 9 studenten opgehaald vanuit Port Alfred. De gids kwam iets later want die nacht was er in zijn auto ingebroken en was zijn laptop, camera en id gestolen. Zaterdagmorgen gingen we eerst naar een soort boerderij/park waar we met een wilde afrikaanse kat van 3,5 maand hebben gespeeld. Ook hebben we een cheetah van ruim 3 jaar geaaid. Maar iets wat ik echt nooit meer zal vergeten is het leeuwtje van 10 dagen oud. Nog nooit eerder hebben mensen een leeuw van 10 dagen mogen vasthouden. Wat een knuffeltjes waren dat zeg! Ze hadden net 1 dag hun ogen open. Volgende was de reptilen boerderij, waar we slangen om ons nek hebben gehad, stokstaartjes hebben vastgehouden en krokodillen hebben gezien. Na onze luxe lunch bij het restaurant waar onze lodges waren, mochten we de lodges in. Wat een luxe, niet normaal! Het waren twee persoonshuisjes met jacuzzi, luxe bedden met bedverwarming, open haard, mooi uitzicht en een badkamer om van te dromen. S middags gingen we op olifanten rijden. Niet comfortabel maar echt heel gaaf om te doen. Echt heel hoog maar gelukkig zat er wel ook een begeleider op. Hebben hele leuke foto’s gemaakt dit weekend. Na het rijden zijn we in de jacuzzi gegaan en s avonds hadden we een bosbraai (bbq). Heerlijk gegeten en gedronken en s nachts heerlijk geslapen, is weer eens wat anders dan een stapelbed! Volgende morgen eerst weer even jacuzzi en daarna luxe ontbijt gehad. Zondag stond een toer door het park op het programma. Hebben helaas niet veel dieren gezien. We hebben olifanten gezien, goeroe’s, everzwijnen en schildpadden. Als verrassing gingen we nog naar leeuwen en krokodillen park/boerderij. Als studenten hebben we een enorme korting gehad voor dit hele weekend. Het hele weekend inclusief alles koste ons 220.00 euro pp, terwijl normaal een nacht alleen slapen in het lodge al 240.00 euro was. Het was echt een super weekend, heb enorm genoten.

Verder gaat het met het surfen helaas een stuk minder. Het is hier nu herfst en er staat een stuk meer wind en het water staat een stuk hoger, waardoor je niet meer kunt staan in het water en waardoor het te gevaarlijk is om de rivier over te steken. Erg jammer maar niets aan te doen.

Op school gaat het goed, eerste deadlines gehad, maar hebben het niet erg druk. Het is hier wel heel anders als in Leeuwarden, de leerlingen hebben hier veel meer respect en contact voor de leraren. Omdat het heel klein is kent iedereen elkaar ook veel beter en is alles een stuk persoonlijker.

Afgelopen weekend is natuurlijk de klok in Nederland een uur vooruit gegaan waardoor er nu dus geen tijdsverschil meer is, dat is echt zo raar. Komend weekend gaan we donderdagmiddag al naar Hogsback waar we watervallen gaan bekijken, en zaterdag avond gaan we tussen de leeuwen slapen. Weet niet zo goed wat ik me daar bij moet voorstellen, maar school heeft het georganiseerd dus het zal niet heel gevaarlijk zijn.

Vandaag is mijn kamergenootje jarig en vanavond dus groot feest. Het huis is versiert en er is een leuk spanbord gemaakt. Nog maar 4 weken en dan zit het er weer op. Ik ben een van de enige die ‘maar’ 1 moduul gaat. Voor de rest blijft iedereen er 2. Krijg dus heel vaak de vraag of ik het niet jammer vind om te gaan, maar moet zeggen dat ik het ook wel weer fijn vind om te weten dat ik niet nog 4 maanden zit, dat is wel weer heel erg lang.

Echt super bedankt voor alle reacties!! En tot het volgende bericht!

• 30 Maart 2010 - 13:33

Tineke:

he lyzette, wat een leuk verslag weer. wat maak je veel mee, zeg. leuk dat de school best te doen is voor je en dat je heel wat van het land zie. geniet nog maar even van je weekjes daar! gr. Tineke

• 30 Maart 2010 - 14:11

Oma:

Nou Lyzette, heel leuk om weer wat van je te lezen. Ik vind het heel mans van je, dat je dit doet en dat wij dit kunnen lezen.
    Kusjes van Oma

• 30 Maart 2010 - 15:23

Mouse:

Heyheyhey..!
    Leuke verhalen joh, al die dingen die je meemaakt terwijl wij hier elke dag in de regen etc. naar school/ werk moeten :).
    Jammer dat je niet meer kan surfen maar er zijn vast wel genoeg andere dingen te doen. :P
    Nog heel veel plezier en feliciteer je huisgenoot van je!
    xx Je broertje

• 30 Maart 2010 - 17:36

Tineke:

hoi lyzette, ik had je foto's nog niet gezien. nu heb ik ook weer een beeld bij je verslag, vooral die op die olifant is goed zeg!
    gr. tineke

• 31 Maart 2010 - 05:33

Ans:

Hoi Lyzz
    Wat een geweldig weekend bij Addo!
    Leuk dat jullie deze uitjes samen met je huis/ studiegenootjes kunnen maken.
    Helemaal te gek die foto's!
    Op de foto's kan ik ook zien dat je leuk geslaagd ben met winkelen.
    Liefs van Ans

• 31 Maart 2010 - 08:11

Mirelle:

wat een leven zeg! en zooo schattig dat babyleeuwtje! kon je hem niet stiekem in je tas stoppen:P?

maar goed dat je niet langer gaat hoor!:D

kus!

• 03 April 2010 - 13:22

Annie Jong:

Hallo Lyzette
    Wat goed dat je met een groep zo veel leuke dingen beleef.
    Maar ik merk dat je toch ook wel weer aan thuis denk.Want je doet in die paar maanden zo veel indrukken op dat je ze met de thuisblijvers wel wat meer zou willen delen.En op een geven momet heb je misschien wel het gevoel dat er eigenlijk niet meer bij kan.Dat heb ik tenminste wel als ik wat langer weg ben naar een bijzondere omgeving.
    Hier is het van het weekende Pasen merk je er daar ook nog wat van?Of houd het jullie niet zo bezich.Ik las in je verslag dat jullie wel naar een kerkdienst geweest waren.
    Daarom wens ik je een zalig Pasen. Groeten Jan en Annie en de meiden.

• 05 April 2010 - 10:44

Paula:

He,
    Die olifant is echt hoog.
    Nog veel plezier