Op safari en de Tafelberg bezocht
Door: Lyzette
Blijf op de hoogte en volg Lyzette
11 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Vandaag was het de eerste dag sinds onze aankomst dat het niet mistig en bewolkt was. Volgens de weersverwachting zou de minimum temperatuur 25 graden zijn en de maximum temperatuur maar liefst 41 graden! Dat scheelt bijna 50 graden met Nederland :D! Vandaag was daarom echt de perfecte dag om naar de tafelberg te gaan. De tafelberg is een enorm grote berg die midden in de stad Kaapstad staat. Hij is 1087 meter hoog en ongeveer 2 km breed, beste berg dus. We gingen met de kabelbaan omhoog en omlaag. Het is eventueel ook mogelijk om dat met de voet te doen, maar aangezien ik nog lang niet fit ben en het ook onwijs heet zou worden vandaag hebben we besloten om het per kabelbaan te doen. Op de berg hebben we een route gevolgd van klimmen en klauteren. Was zeker heel leuk om te doen, via enorme steenblokken te klimmen, paden langs de rand van de berg (wanneer je twee stappen opzij deed had je het niet meer na kunnen vertellen) en via houten bruggetjes hebben we de 2,5 uur durende route afgelegd. Vanwege pauzes en af en toe lekker van het uitzicht genieten hebben wij er dan 4 uur over gedaan. Omdat we zo hoog zaten was het weer voor ons een stuk beter uit te houden, wel goed warm maar niet te heet. Het uitzicht was echt prachtig, helemaal helder en aan de ene kant de zee en de twaalf apostilen (berg) te zien en aan de andere kant andere bergen zoals lionshead en de signal hill en uitzicht over Kaapstad, waterpoint, het stadion en het robbeneiland. We hebben echt onzettend van deze dag genoten! Wat best grappig was is dat wij in de stad wat gegeten hadden s avonds en dat we toen heel dicht bij het gebouw waren waar de president van Zuid-Afrika zou komen. Wij wisten wel dat hij zou komen, de radio had het over niets anders en overal wegafsluitingen, helicopters en drukte, maar wisten niet waar hij heen zou gaan. We gingen op de drukte af en tien minuten later verscheen daar president Zuma.
Verder zouden we eigenlijk vanavond onze laatste nacht in dit hotel hebben in Kaapstad, en zouden we morgen verder reizen naar Port Elizabeth. Maar omdat er zo veel te zien en te doen is in Kaapstad en eigenlijk minder in de route naar Port Elizabeth hebben we nog drie nachten in dit hotel bijgeboekt.
11 Februari 2010 - 19:09
Annelies:
Baie dankie voor mooie reisverslag en foto's
leuk om jullie zo te kunnen volgen -
11 Februari 2010 - 21:19
Linda:
Heee Liz,
Super leuk joh je verhalen! En wauw wat een mooie foto's! Ben erg jaloers op je hoor.. 't is me hier veel te koud! Jullie hebben zo te lezen al veel gedaan en gezien, erg tof allemaal :D! Ik hoop dat je snel weer helemaal beter bent en heeeel veel plezier nog! Ik zal je verhalen natuurlijk wel blijven volgen!
Liefs Linda -
12 Februari 2010 - 09:19
Jopie:
Hey Lyz,
wat een avondturen beleven jullie daar. Mooie foto's hoor!!!!
x Johan -
12 Februari 2010 - 10:18
Mirelle:
ik ben zooo jaloers op jou.. ik zit hier maar in de kou en het het bijzonderste dier dat ik hier zie is mijn eigen huiskat:P(die overigens erg lief is hoor;) maar geniet er van meis!! en blijf verhalen schrijven;) ik ga morgen ws te schaatsen...:P
dikke kus!! -
12 Februari 2010 - 13:19
Vera:
Hoi Lyzette en Ans,
Gelukkig voel jij je weer wat beter,Lyzette. Wat kun je veel doen in een paar dagen zeg. Jullie hebben nu dingen gezien, waar wij alleen maar over gelezen hebben in de geschiedenisboeken.
Nog veel plezier,
Groeten Vera -
12 Februari 2010 - 13:46
Laura Smit:
Heey Liz en tante ans!
Leuk om jullie verslagen te lezen zeg. Enne echt zo gaaf he om die dieren in het echt te zien! Vandaag ben ik er ook weer heel wat tegen gekomen. Zijn daar trouwens veel neushoorns, het schijnt dat ze zowat uitgestorven zijn...maar onze familie heeft ze toch maar ff mooi gespot;) Geniet er nog van en beterschap he liz!
XXXLauraa -
12 Februari 2010 - 15:06
Oom/broer Peter:
Leuk om jullie avonturen mee te beleven. Ik ben zelf ook in Kenia en Zuid Afrika geweest dus de verhalen van Laura en jullie spreken me erg aan. Ik hoop dat jullie nog veel plezier hebben en dat Lyzette ook na de gezamelijke reis een leuke tijd in Zuid Afrika zal hebben.
Groeten, Peter. -
12 Februari 2010 - 17:52
Tineke:
hallo ans en lyzette,leuk om je verslagen te lezen en een beetje op de hoogte gehouden te worden, wat jullie meemaken. nog veel plezier samen en lekker genieten van al het moois daar!