Nu al verliefd op Kaapstad
Door: Lyzette
Blijf op de hoogte en volg Lyzette
09 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Zondag, na een ontzettend slechte nacht slaap, was het onbijt heerlijk uitgebreid, met live muziek erbij. We waren toch al vroeg wakker en op zondag is lang niet alles open, dus gingen wij de stad een beetje verkennen en naar de kerk s morgens. De mis duurde een beetje lang, was met drie talen door elkaar maar is zeker wel een ervaring geweest. Nadat we een rondje langs de markt liepen en verder vertrokken naar het waterfront waarvandaan wij de boot wilde nemen naar het robbeneiland. Door de wind ging die helaas niet, dus gingen we een stuk langs de kust naar het stadion waar ook Nederland een van zijn wedstrijden gaat spelen. Bij het hotel aangekomen, gingen we nog even zwemmen in het zwembad op het dak. S avonds gingen we in een echt afrikaans cafe eten. We zouden een diner van allerlei verschillende tapas krijgen uit verschillende streken. We moesten eerst onze handen daar spoelen in een teil water aan tafel. Daarna konden we geschminkt worden, maar door onze verbrande koppies leek dat een niet zo goed idee. Jaja de eerste dag was de zon pittig fel, en door het slechte smeren is op sommige plekken helaas goed verbrand. Het waren echt een heleboel hapjes, meeste ook erg lekker, en het was ontzettend leuk om een keer gedaan te hebben!
Maandag helaas ook niet zo goed slapen, maar we hadden wel een hele leuk toer op de planning staan. We waren de enigste die deel namen omdat het toerisme ook hier gewoon zo ontzettend is gedaald. De gids was een afrikaner, een blanke afrikaan, erg aardig, en reed normaal. We reden langs de kust, langs de atlantische oceaan en door de bergen naar de cape point. We kwamen eerst al langs een struisvogel boerderij en door de bergen liepen de bavianen over de weg heenVervolgens kwamen bij cape point aan waar we de atlantische en indische oceaan samenkomen, en uitkeken op Kaap de goede hoop en op cape point, waar we dus stonden. We reden verder langs de atlantische oceaan en kwamen onder een schildpadje en een slang tegen. We hadden echt nooit verwacht dat we die dag al zoveel dieren zouden tegenkomen! We kwamen ook nog van die lelijke beesten tegen waar ik de naam van kwijt ben, maar tijdens safari zullen we die nog meer zien. Op een gegevenen moment gingen we naar een dorpje waar verschillende pinguins te zien waren. Het is echt heel raar want je komt echt ontzettend dicht bij de dieren die we tijdens de dag hebben gezien, en ze leven allemaal gewoon in het wild. Daar bij de pinguins hebben we ook nog even lekker uitgewaaid met de benen in de indische oceaan. Verder reden we naar een wijnboerderij, waar we een rondleiding kregen en waar we wijn en kaas gingen proeven. Het was echt een ontzettende indrukwekkende dag, we hebben zoveel gedaan! We reden verder naar Stellenbosch waar de de universiteit en een campus bekeken en verder ook de rest van het stadje. Echt leuk dat tijdens de reis de gids zo veel had verteld en ook echt interesante dingen. Ook zo veel geschiedenis heeft ook met Nederland te maken. De gids had ook een jaar in Nederland gewoont waardoor hij vernederlands Afrikaans sprak en engels. Alles was daardoor ook heel goed te volgen, ik denk dat we daar heel veel mazzel aan hebben gehad. Vervolgens reden we terug naar Kaapstad, stond er een zebra langs de weg en we maakte nog een laatste stop bij een cheetah kwekerij. De gids liet ons in Kaapstad nog want handige dingen zien, waar we een stekker konden kopen , waar de supermarkt was en hoe we bij de tafelberg zouden kunnen komen.
Vandaag was helaas minder. Ik werd vanacht namelijk ziek. De norrit en ORS komen dus nu al op de derde dag erg goed van pas. Mijn moeder heeft vandaag daarom ook niet zoveel kunnen doen. Wie weet doet een dagje rust ons wel goed.
xx lyzette
09 Februari 2010 - 18:35
Truus:
Zo ver en toch dichtbij(de pc.)!
Leuk om jullie te volgen in Zuid-Afrika,een andere wereld!Mooie foto"s.
Beterschap.groetjes -
09 Februari 2010 - 19:29
Big Brother:
Hey Lyz,
Jullie hebben al een boel meegemaakt. Jammer dat je nu ziek bent, hopelijk wordt je snel beter. Mooie foto's trouwens. Veel plezier en hou ons op de hoogte!
Johan -
09 Februari 2010 - 19:45
Neef Frank:
Zijn jullie niet een beetje vroeg. Het voetbal duurt nog wel even:). Veel plezier en hopelijk mooie ervarigen.
Tante Ans ik zal het aan je oudste broer laten zien. Have fun -
09 Februari 2010 - 21:43
Annelies:
Gelukkig zijn jullie goed aangekomen en hebben jullie al veel kunnen doen/zien geniet van jullie tijd daar.
toi toi toi have fun -
09 Februari 2010 - 21:57
Rina:
Hallo Lyzetten en Ans,
Wat leuk, dat jullie al zoveel gezien en gedaan hebben. Wat is het daar mooi, he! Ik krijg helemaal weer een beetje heimwee. Ik hoop, dat jullie nog heel veel zullen genieten en dat jij weer snel beter bent, Lyzette.
Groetjes van Rina -
10 Februari 2010 - 06:50
Marjon:
Wauw, wat een ervaring Ans en Lyzet en er dan nog maar 3 dagen zijn!! Jammer dat je maag er nog niet tegen bestand is Lyzet, maar ik hoop dat het nu weer beter gaat:-) Ik blijf jullie volgen hoor....
Geniet van al het moois!
lieve groetjes vanuit Medemblik -
10 Februari 2010 - 08:12
Marijke:
Dag Lyzette,
leuk om te lezen (en zien) wat je allemaal meemaakt. Aan de foto's te zien fantastisch mooi allemaal. En heerlijk warm.. Daar willen wij nu wel wat van; de wereld ziet er hier weer wit uit..Wel mooi trouwens. Hopelijk knap je snel weer op, en kunnen jij en je moeder er weer op uit. Nog veel plezier!
Groetjes, Marijke
10 Februari 2010 - 08:22
Karin:
Hoi Lyzette en tante Ans,
Leuk dat jullie samen op reis zijn. Heerlijk om nu even in de warme zon te zitten!!! Geniet er van en alvast veel succes met je module Lyzette.
Groetjes Karin -
10 Februari 2010 - 17:16
Peter:
Ey lizz,
Leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben daar. We hebben met plezier je verslag gelezen Lizz, wel balen dat je gelijk ziek werd. Geniet nog lekker daar! We zijn wel jaloers hoor, hier ist bijna -10 graden:)
Groetjes Peter en Michel -
11 Februari 2010 - 19:43
Sanne:
Heeee,
wauw, het ziet er echt zo vet uit!
leuk dat je foto's op je site hebt staan! ;)
je zal vast heeeel bruin terug komen! ben jaloers op je!
heel veel plezier daar nog!
dikke kus,
Sanne