Onze laatste dagen in Kaapstad
Door: Lyzette
Blijf op de hoogte en volg Lyzette
14 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Zo een typische stadsbus, felgekleurd en met een open dak. Dat was ons vervoer van zaterdag. Ze hadden verschillende stops en je kon in en uit stappen waar je zou willen. Onze eerste stop was bij kirstenbosch de beroemde tuinen. Vervolgens kregen we bij een township een toer van een bewoner daar. De echte oude krotten vanbinnen gezien, ontzettend klein, maar hadden wel meerdere tv’s , magnetron, radio, wasmachine. En de wat nieuwere die de regering had laten bouwen waren een stuk beter met bad, en mooie keuken, die leek een beetje op een bungalow. Moet zeggen dat ik had verwacht dat ze het nog minder hadden, maar het viel gelukkig mee! De volgende stop was houtsbay waar we op het strand hebben gelegen, gevolgd door seapoint waar we een stuk langs de boulevard hebben gewandeld.
Toch wel erg gek, normaal gesproken heb je je op zaterdagavond om half 9 klaar gemaakt en ga je naar vrienden om vervolgens om een uur of 12 uit te gaan. En nu lig om half 10 in bed met een boek. Maarja. Vandaag hadden we de eigenlijk de dingen die we echt wilden zien al gezien. We gingen nog naar een oud kasteel en daarna hebben we overwogen om nog naar het two ocean museum te gaan, maar het idee om lekker een dagje aan het zwembad te gaan zonnen overwon. Dagje rust ook wel eens erg lekker. Vanavond onze laatste avond in dit hotel, morgen vertrekken we Oudtshoorn, met de bazbus 500km van Kaapstad.
14 Februari 2010 - 20:14
Paulien Rustenburg:
Hallo Lyzette,
via mijn moeder gehoord over je website! leuk om je belevenissen te lezen.Ik ben in februari en maart 2002 7 weken naar Zuid- Afrika geweest, meeste tijd in Stellenbosch, dus wat je schrijft is erg herkenbaar! leuk! wens je een super tijd!
groetjes,
Paulien -
16 Februari 2010 - 11:46
Rina:
Hai Lyzette en Ans,
Ik heb weer heel erg genoten van jullie reisverslagen. Rens en ik hebben, toen we er waren, wel de hele tafelberg afgelopen, maar dat viel inderdaad niet mee. Wel heel bijzonder en we kwamen toe uit bij een botanische tuin en zijn toen met de taxi weer teruggegaan( donkere taxichauffeuze van ongeveer 70 jaar).
Ik wens jullie nog heel veel mooie dingen en plezier toe en kijk weer uit naar jullie volgende verslag.
Groetjes Rina -
17 Februari 2010 - 13:28
Lizzy:
Spannend Lyzet, doe voorzichtig en veel plezier eh!xx Lizzy -
17 Februari 2010 - 18:37
Clementine:
Wat onwijs leuk om zo jullie belevenissen te volgen. Spannend allemaal. Veel plezier verder en geniet er lekker van!!
Groetjes Clementine -
17 Februari 2010 - 18:46
Diny:
Hoi Ans, wat geweldig dat je zo'n reis kunt maken, samen met je dochter. Het klinkt en oogt om jaloers op te worden. Heel veel plezier nog!groetjes Diny -
17 Februari 2010 - 21:31
Gerard En Marianne:
Hoi Ans en Lyzette, jullie maken prachtige dingen mee in SAF. Een land met vele gezichten, dat blijkt uit alles. Prachtige verslagen, we genieten mee. Nog veel avonturen toegewenst. G&M