First week in Thailand!
Door: Lyzette
Blijf op de hoogte en volg Lyzette
26 April 2011 | Thailand, Bangkok
Zondag aan het eind van de middag kwam ik aan op vliegveld Bangkok. Van school kregen we een route beschrijving voor de taxi chauffeur opgestuurd in het Thais want dat is wat gelijk opvalt, bijna niemand spreek engels. Ik slaap in een soort ja kamer appartement? Het heet sita villa en we hebben per 2 een aardig ruime kamer met een bureau erin en een koelkast, dus dat is echt wel prima. Beneden is er een soort kantine waar we ontbijt hebben. Naar school is het 10 minuutjes lopen. Zondagavond zijn we naar Future park gegaan, dat is een mall redelijk dichtbij, kwartiertje met de taxi, daar hebben we gegeten en zijn we daarna naar een onwijs luxe bioscoop gegaan. De stoelen kon je met een apparaatje laten liggen, voetensteuntje kwam omhoog, verder kregen we voordat de film begon een dekentje. Als je in Thailand naar de film gaat moet je voordat de film begint gaan staan bij een stukje over de koning. Je ziet ook heel veel posters door de stad over de koning, die hier zeer gewaardeerd wordt.
Maandag moesten we om kwart over 7 op school zijn. We gingen namelijk met de bus naar Centara Grand, een heel groot convention centre in Bangkok. Was echt super mooi en luxe. We hadden lessen op de 62ste verdieping in een zaal met prachtig uitzicht. Voor event 2 zijn er 6 verschillende evenementen, en ieder groepje moet een van die evenementen organiseren. We hebben hiervoor iedere week een client meeting met een bedrijf die evenementen organiseert, zij kunnen onze ideeën weer gebruiken voor echte evenementen. Ons groepje heeft een exhibition voor contractors. In ieder groepje heb je dan ook de taken weer verdeeld, ik ben bijvoorbeeld de project leider, iemand anders weer programma manager, Financial manager etc. Die maandag hebben we de client ontmoet en zij hebben echt die dag onwijs interessante lessen gegeven, ze waren duidelijk en we weten precies waar we aan toe zijn. Die dag hadden we een lunchbuffet op de 64ste verdieping, die was luxe!!
Onze school heeft 27.000 studenten. Het is echt een enorm grote campus met ook allerlei verschillende faciliteiten. Zo kunnen we hier voor heel goedkoop zwemmen, fitnessen, hardlopen, tennissen, badmintonnen en noem maar op. Verder heeft de school enorme gebouwen, een eigen ‘ziekenhuis’, postkantoor, supermarkten, kantines.. echt teveel om op te noemen. Verder krijg je ook het Amerika High School idee, precies zo, echt tof! Dinsdagmorgen ging ik met Tamara zwemmen voordat we om 11 uur de welkom lunch hadden, een rondleiding door de school en daarna s’middags onze eerste Thaise cultuur les. Waar we de basis thaise dingen hebben geleerd als Sawadee ka voor goedendag. Daarna zijn we nog heel sportief naar de sportschool gegaan. Die 10 weken in Bali hebben de conditie niet echt bevorderd.
Woensdag hadden we onze twee thaise les, waar we ook met een groep van 50/60 man door het klaslokaal een thaise dans moesten doen. S avonds gingen we naar de State Tower, vanaf de 64ste verdieping een bar en lounge met uitzicht over heel Bangkok, was echt super mooi. In jurkjes en hakken en aan de baileys waren we daar helemaal op onze plaats.
Donderdag waren we vrij. Toen zijn we met ze 7e sight seeing gaan doen in Bangkok. Met de taxi, boot, trein, bus, tuk tuk en benenwagen hebben we echt hele mooie dingen gezien. We zijn begonnen bij de tempel genaamd Lucky Budha. Iedere dag heeft een budha en jouw dag is de dag dat je geboren bent, voor deze tempel stond de budha van vrijdag, de dag dat ik geboren ben. Daarna zijn we naar verschillende soort winkels geweest, waar ze sieraden verkopen, de tweede winkel waar we heen gingen wilde de mannen van de tuk tuk heel graag want dan zouden zij gratis benzine krijgen. Vervolgens hebben ze ons bij de volgende tempel afgezet en zijn ze gewoon weg gegaan, terwijl wij nog niet eens hadden betaald. Bij die tempel waren heel veel monniken. Je mag de monniken niet aanraken, vreemd gegeven was dat de monniken allemaal een camara hadden, moesten ze die niet inleveren ? Daarna zijn we naar nog een andere tempel gegaan, de Wat Arun, hele mooie tempel, nr.9 in de top 10 van Bangkok.
Vrijdag moesten we weer om kwart over 7 op school zijn, want die dag gingen op site inspectie bij BITEC, een exhibitie hal. Voor onze exhibitie is dit dan ook de locatie, was dus erg interessant om daar een kijkje te nemen. Hier hadden we naast de site inspectie ook verschillende lessen. De laatste les ging over risk managent, gegeven door Bert van Walbeek, was echt onwijs interessant. De manier waarop hij vertelde, de voorbeelden die hij gaf, dat was echt een van de beste lecture die ik heb gehad. Op professioneel maar ook persoonlijk gebied zette deze les je echt aan tot nadenken.
Het weekend wilde we naar het national park Khoa Yai, met de bus. Aan mensen gevraagd hoe we daar moesten komen maar het bleef allemaal nog al vaag. Maargoed, zaterdag morgen om 7 uur met de rugzak op gingen we op weg, hadden nog niets geregeld maar het kwam natuurlijk allemaal goed. We gingen met de taxi naar het bus station en daar gingen we met de bus naar een plaatsje vlak bij het park. Vanaf dat plaatsje zijn we met een andere soort bus naar het park gegaan, daar eerst slaapplekken geregeld, en daarna achter op de truck het park door. We hebben twee watervallen gezien , waaronder de waterval waar Leonardo di Caprio in de film de beach vanaf springt, en verschillende view points. S’avonds gingen we op night safari, maar hebben toen eigenlijk alleen maar herten gespot. Gelukkig heb ik vorig jaar in Zuid-Afrika echt hele gave safari’s gehad. Daarna zijn we met ze alle de rest van de avond gaan kaarten, 7en en 31en, een spel dat wij thuis veel doen en ik ze hier ook heb geleerd. We moesten namelijk tot 12 uur opblijven om happy birthday te zingen voor Tamara. Naast het kado te gaan eten, karaoken en naar de bios te gaan hadden we haar een kroontje gegeven die ze zondag de hele dag op moest doen. Dat heeft ze heel braaf gedaan. Zondag zijn we via een ander viewpoint terug gegaan naar de bus en ik ben toen samen met Tamara nog gaan winkelen bij echt een enorm groot square, met onwijs veel en onwijs grote shopping malls (Siam square), echt zo groot heb ik nog nooit eerder gezien. Ik heb hier een Ipod gekocht, want die is met al die lange reizen toch wel een must hoor!
Maandag waren we ook nog vrij en hebben we eerst aan school gezeten, s’middags ben ik daarna naar de sportschool gegaan en s’avonds zijn we, niet in de luxe zaal, naar de film Rio 3D gegaan. Vandaag hadden we vanmorgen onze eerste client meeting. S’middags zijn we naar het zwembad gegaan.
01 Mei 2011 - 18:15
Paula En Johan:
Hey Lyz,
Srry voor de late reactie.
Tis goed geregeld allemaal lees ik (en hoorde ik via ma). Dat is wel lekker. Wat een metropool is Bangkok. Onwijs, mooie foto's hoor, leuk uitzicht. Grappig dat je ze allemaal leert kaarten, wel gezellig. Wij gaan ook nog regelmatig naar pa en ma kaarten.
Vorige week zondag was de paasbrunch bij ons. We zaten mooi in de tuin, alleen we zaten maar met ze 5en. Jij was er natuurlijk niet (snappen we hoor :p), pe en jacky hadden dienst en pa werd een half uur vantevoren niet lekker. Was wel heel lekker, maar volgend jaar is de groep hopelijk dubbel zo groot. Verder is het hier nog steeds mooi weer, het is al een hele tijd droog (dat is niet zo goed voor ons gras en onze planten), dus nu moeten we zelf steeds sproeien.
Morgen (maandag) ga ik weer een week voor Stam rijden. De hele week in het hotel, dus heb daar wel weer zin in. Verder nog druk met de Rescue, maar ook dat wordt steeds professioneler en leuker (nu alleen nog een paar uitrukken :(). Hou ons op de hoogte van je avonturen, we lezen ze graag en voor je het weet ben je alweer terug en kunnen we weer met je kaarten...we moeten wel ff een welcome home diner met je doen (en misschien ook weer ff een midweekie Center Parcs met de fam?).
Nog veel plezier, doe voorzichtig. We houden je site in de gaten!
Gr Paula en Johan -
03 Mei 2011 - 12:53
Tante Afra :
ik heb net je avonturen gelezen
wat geweldig voor je wat je allemaal ziet en meemaakt geniet er maar van dat kunnen ze nooit meer van je afnemen en je hebt het allemaal duidlijk geschreven ik heb er erg van genoten houd je taai en de studie is die nog zwaar?groetjes Tante Afra